1.12.2018 Sobota

Kuchnia dla opornych: Foodie w social mediach

Organizator: Strefa Kultury Wrocław
Data: 1.12.2018
Godzina: 17:00
Wstęp: wolny
Miejsce wydarzenia: Świdnicka 8b
Dodaj do kalendarza
  zobacz na mapie

Kiedy:
grudzień 1, 2018@5:00 pm – 8:00 pm
2018-12-01T17:00:00+01:00
2018-12-01T20:00:00+01:00

Obraz wart tysiąca słów! Instagram, czyli aplikacja pełna zdjęć, przeżywa obecnie prawdziwy boom. Dzisiaj już mało kto zagląda na blogi kulinarne – codzienne życie toczy się na Instagramie i to właśnie tam zbieramy wokół siebie społeczność, dzielimy się treściami i zachęcamy do dyskusji. Doskonale wiedzą o tym Katarzyna Płachecka i Karolina Milczanowska – właścicielki agencji marketingu dla gastronomii Jedling Marketing, współwłaścicielki portali Have a Bite Kraków i Kraków Foodie, popularne w Krakowie kulinarne instagrammerki.

W trakcie warsztatów “Foodie w social media” poszukacie odpowiedzi na poniższe zagadnienia:

Blog, Facebook, Instagram? Którą platformę wybrać?

Jak zacząć prowadzić i rozwijać swoją markę osobistą w social media?

Sztuka łączenia kropek, czyli jak robić zdjęcia, które przysporzą nam więcej obserwatorów

#wroclawfood, czyli dobre hasztagi, dzięki którym trafią do nas nowi fani

Burger czy fine dining? Jakie treści cieszą się największym zainteresowaniem odbiorców?

Nie bądź blogerem za miskę zupy. Jak współpracować z restauracjami i wyceniać swoją pracę?

Oprócz przygotowanych przez prowadzące case studies będziecie mogli popracować również nad swoim wizerunkiem w sieci – rozpocząć prowadzenie swoich kont w mediach społecznościowych lub usprawnić komunikację prowadzoną do tej pory.

Więcej o cyklu:

Ideą przewodnią „Kuchni dla opornych” jest poszukiwanie inspiracji dla własnych eksperymentów kulinarnych. Razem z zaproszonymi gośćmi przyjrzymy się kanałom i sposobom komunikacji, w których jedzenie odgrywa główną rolę. Zapraszamy na spotkania podzielone na część teoretyczną i praktyczną. Zajmiemy się fotografią kulinarną, obecnością jedzenia w nowych mediach i w różnych gałęziach sztuki.

Kuratorką cyklu jest Agnieszka Szydziak, od 12 lat związana z Wrocławiem, a od 8 z tutejszą branżą gastronomiczną. W czasach studenckich pracowała z drugiej strony baru i jako kelnerka, w późniejszym okresie skupiła i wciąż rozwija się w obszarze działań PRowych i marketingowych sfokusowanych wyłącznie na branży gastronomicznej i spożywczej. Pomaga komunikować się restauracjom i biznesom jedzeniowym, organizuje wydarzenia edukacyjne i promujące dobrej jakości jedzenie. Współwłaścicielka portalu Have a Bite, współorganizatorka i PR-manager Gastro Nocek, współpracuje z magazynami kulinarnymi z całej Polski, prowadzi mikroagencję Still Hungry.

- Czytaj także

Polecamy

Zobacz więcej