Ostatnie spotkanie z cyklu Kuchnia dla Opornych w tym sezonie poprowadzi gość specjalny – Agata Kiedrowicz, która na to popołudnie przyjedzie z Poznania, by odkryć przed Wami tajniki dizajnu dla zmysłów. Czym zajmiemy się podczas warsztatów? Wgryziemy się w kolor: dosłownie , uruchomimy ciało, język i wyobraźnię oraz wszystkie zmysły. W grupach przygotujemy dania według klucza kolorystycznego i nakarmimy się nimi wzajemnie w atmosferze dark restaurant. Kolor będzie hasłem wywoławczym i zachętą do odkrycia własnych, subiektywnych jakości, tekstur, temperatur i technik kulinarnych.
Udział w warsztatach jest bezpłatny, obowiązują zapisy na maila gotujemy@strefakultury.pl. Liczba miejsc ograniczona.
Więcej o cyklu:
Ideą przewodnią „Kuchni dla opornych” jest poszukiwanie inspiracji dla własnych eksperymentów kulinarnych. W kolejnym sezonie spotkań pokazujemy, że kuchnia i smaki są wszędzie. Jak mądrze odczytywać jedzeniowe mody i z szacunkiem podchodzić do tradycji – na te i inne pytania postarają się odpowiedzieć zaproszeni przez nas specjaliści: szef kuchni, piekarz, blogerki i fotografki kulinarne, projektantka i kuratorka projektów interdyscyplinarnych. Niech kuchnia będzie przyjemnością!
25.05 | Jak smakuje kolor? Kuchnia i zmysły
multisensoryczne warsztaty kulinarne z Agatą Kiedrowicz
Partnerami cyklu warsztatów Kuchnia dla Opornych są Targpiast – największy rynek rolno-spożywczy na Dolnym Śląsku oraz Milejowe Pole – naturalne gospodarstwo warzywne spod Wrocławia.