Wstęp na wydarzenia jest wolny, jednak z uwagi na nasze wspólne bezpieczeństwo na spotkanie obowiązują zapisy, tutaj >> formularz zgłoszeniowy. Rejestracja rozpoczyna się na tydzień przed wydarzeniem (3.10), o godzinie 12:00.
Lekarka na ziołach
Przedstawicielki roślinnej gastronomii
Dołącz do spotkania także online
Jeśli nie uda się zarezerwować miejsc (ograniczona liczba), mamy dobrą wiadomość – spotkanie będzie relacjonowane w formie transmisji live na FB Barbary i Strefy Kultury Wrocław, dlatego czekamy również na Wasze pytania, które będzie można zadawać w komentarzach!
Więcej o cyklu:
Ideą przewodnią Kuchni dla opornych jest inspirowanie do nowych smakowych odkryć. W kolejnym semestrze spotkamy się z młodymi, a przede wszystkim odważnymi przedstawicielami wrocławskiego gastro. Odkryjemy różnorodność wegańskich smaków, a także udamy się w niebiańską podróż do świata klusek. A w grudniu, na rozgrzanie, spróbujemy czegoś mocniejszego. Wszystko w myśl idei: świadomość czyni życie smaczniejszym!
Twórczynią cyklu jest Agnieszka Szydziak – animatorka kultury kulinarnej, dziennikarka, redaktor naczelna Have a Bite Wrocław, prowadzi mikroagencję marketingową Still Hungry.
Program:
19.09 | Głos młodej gastronomii
o wrocławskim gastro porozmawiają Gosia Miszczuk | Oda Bistro, Mateusz A. Żurek | BYWA Tasting Room, Tomasz Czechowski | Młoda Polska
10.10 | Nie tylko kamienie, trawa i fasola
o życiu na diecie roślinnej opowie Magdalena Jutrzenka, lekarka i autorka bloga Hello Morning oraz twórcy wegańskiego gastro | zapisz się! (start zapisów od 3.10, 12:00)
14.11 | Niebiański świat kluch i kluseczek
warsztaty z lepienia poprowadzi Dominika Józala | zapisy od 7.11
5.12 | To może coś mocniejszego?
o destylatach, czyli wódkach i jej podobnych, opowie Tymon Straburzyński | zapisy od 28.11
Może będziecie zainteresowani również jednym z pozostałych cykli, które odbywają się w Barbarze? Sprawdźcie je TUTAJ