Wydarzenie zostało odwołane
Rok 2020 w Kuchni dla opornych zakończy się mocnym, wysokoprocentowym tematem. Organizatorzy zapraszają na spotkanie z destylatami i ich pochodnymi. Podczas spotkania online uczestnicy dowiedzą się skąd alkohol w ogóle się wziął i jak można go klasyfikować.
Zaproszeni goście: Tymon Straburzyński, przedstawiciel barowej części Młoda Polska wraz z Arturem Wawrzyszczakiem, ambasadorem marki Chopin, poprowadzą degustację komentowaną. Oczywiście zajmą się tym, co ich sercu najbliższe, czyli mocniejszymi trunkami – destylatami.
O destylacji, smaku i mocy
Co finalnie wpływa na smak tego, co trafia do kieliszka? Jakie surowce używa się podczas produkcji oraz o metodach destylacji, a także o paru innych aspektach, które mają znaczenie przy odbiorze spożywanego trunku już 5 grudnia o 17:00 na na profilu głównym Barbary, Strefy Kultury Wrocław na Facebooku dzięki współpracy z PIK Wrocław. Dostęp do live’a spotkania jest bezpłatny. Pamiętajcie, pytać można o wszystko i w każdej chwili – wystarczy zostawić komentarz pod linkiem do transmisji online. Dołącz do wydarzenia: Dołącz do wydarzenia!
Pakiety kipera
Nie obędzie się bez organoleptycznej weryfikacji tego, o czym będziemy mieć szansę posłuchać. Jeśli chcecie poczuć się tak, jakbyście naprawdę byli w Barbarze i doświadczać spotkania w pełni, to zapraszamy Was do wypełnienia formularza dostępnego TUTAJ (rejestracja rozpocznie się 30 listopada o 12:00).
Więcej o cyklu:
Ideą przewodnią Kuchni dla opornych jest inspirowanie do nowych smakowych odkryć. W kolejnym semestrze spotkamy się z młodymi, a przede wszystkim odważnymi przedstawicielami wrocławskiego gastro. Odkryjemy różnorodność wegańskich smaków, a także udamy się w niebiańską podróż do świata klusek. A w grudniu, na rozgrzanie, spróbujemy czegoś mocniejszego. Wszystko w myśl idei: świadomość czyni życie smaczniejszym! Partnerem cyklu jest Targpiast – działający od 1990 r. ponadregionalny rolno-spożywczy rynek hurtowy.
Twórczynią cyklu jest Agnieszka Szydziak – animatorka kultury kulinarnej, dziennikarka, redaktor naczelna Have a Bite Wrocław, prowadzi mikroagencję marketingową Still Hungry.
Program:
5.12 | To może coś mocniejszego? – dołącz do spotkania online!
o destylatach, czyli wódkach i jej podobnych, opowie Tymon Straburzyński
Może będziecie zainteresowani również jednym z pozostałych cykli, które odbywają się w Barbarze? Sprawdźcie je TUTAJ