5.12.2020 Sobota

Kuchnia dla opornych: „To może coś mocniejszego?” – spotkanie online (ODWOŁANE)

Organizator: Strefa Kultury Wrocław
Data: 5.12.2020
Godzina: 17:00
Wstęp: wolny
Miejsce wydarzenia: fb.com/barbarakultura
Dodaj do kalendarza
  zobacz na mapie

Agnieszka Szydziak fot. Marcin Szczygieł

Agnieszka Szydziak fot. Marcin Szczygieł

Kiedy:
grudzień 5, 2020@5:00 pm – 8:00 pm
2020-12-05T17:00:00+01:00
2020-12-05T20:00:00+01:00

Wydarzenie zostało odwołane 

Rok 2020 w Kuchni dla opornych zakończy się mocnym, wysokoprocentowym tematem. Organizatorzy zapraszają na spotkanie z destylatami i ich pochodnymi. Podczas spotkania online uczestnicy dowiedzą się skąd alkohol w ogóle się wziął i jak można go klasyfikować.

Zaproszeni goście: Tymon Straburzyński, przedstawiciel barowej części Młoda Polska wraz z Arturem Wawrzyszczakiem, ambasadorem marki Chopin, poprowadzą degustację komentowaną. Oczywiście zajmą się tym, co ich sercu najbliższe, czyli mocniejszymi trunkami – destylatami.

O destylacji, smaku i mocy

Co finalnie wpływa na smak tego, co trafia do kieliszka? Jakie surowce używa się podczas produkcji oraz o metodach destylacji, a także o paru innych aspektach, które mają znaczenie przy odbiorze spożywanego trunku już 5 grudnia o 17:00 na na profilu głównym BarbaryStrefy Kultury Wrocław na Facebooku dzięki współpracy z PIK Wrocław. Dostęp do live’a spotkania jest bezpłatny. Pamiętajcie, pytać można o wszystko i w każdej chwili – wystarczy zostawić komentarz pod linkiem do transmisji online. Dołącz do wydarzenia: Dołącz do wydarzenia!

Pakiety kipera

Nie obędzie się bez organoleptycznej weryfikacji tego, o czym będziemy mieć szansę posłuchać. Jeśli chcecie poczuć się tak, jakbyście naprawdę byli w Barbarze i doświadczać spotkania w pełni, to zapraszamy Was do wypełnienia formularza dostępnego TUTAJ (rejestracja rozpocznie się 30 listopada o 12:00). 

Więcej o cyklu:

Ideą przewodnią Kuchni dla opornych jest inspirowanie do nowych smakowych odkryć. W kolejnym semestrze spotkamy się z młodymi, a przede wszystkim odważnymi przedstawicielami wrocławskiego gastro. Odkryjemy różnorodność wegańskich smaków, a także udamy się w niebiańską podróż do świata klusek. A w grudniu, na rozgrzanie, spróbujemy czegoś mocniejszego. Wszystko w myśl idei: świadomość czyni życie smaczniejszym! Partnerem cyklu jest Targpiast – działający od 1990 r. ponadregionalny rolno-spożywczy rynek hurtowy.

Twórczynią cyklu jest Agnieszka Szydziak – animatorka kultury kulinarnej, dziennikarka, redaktor naczelna Have a Bite Wrocław, prowadzi mikroagencję marketingową Still Hungry.

Program:

5.12 | To może coś mocniejszego? – dołącz do spotkania online!
o destylatach, czyli wódkach i jej podobnych, opowie Tymon Straburzyński 

Może będziecie zainteresowani również jednym z pozostałych cykli, które odbywają się w Barbarze? Sprawdźcie je TUTAJ

- Czytaj także

Polecamy

Zobacz więcej