17.02.2018 Sobota

Kuchnia dla opornych

Organizator: Strefa Kultury Wrocław
Data: 17.02.2018
Godzina: 17:00
Wstęp: wolny
Miejsce wydarzenia: Barbara
Świdnicka 8B
Dodaj do kalendarza
  zobacz na mapie

Ideą przewodnią „Kuchni dla opornych” jest poszukiwanie inspiracji dla własnych eksperymentów kulinarnych. Razem z zaproszonymi gośćmi przyjrzymy się kanałom i sposobom komunikacji, w których jedzenie odgrywa główną rolę. Zapraszamy na spotkania podzielone na część teoretyczną i praktyczną. Zajmiemy się fotografią kulinarną, obecnością jedzenia w nowych mediach i w różnych gałęziach sztuki.

Kuratorką cyklu jest Agnieszka Szydziak, od 12 lat związana z Wrocławiem, a od 8 z tutejszą branżą gastronomiczną. W czasach studenckich pracowała z drugiej strony baru i jako kelnerka, w późniejszym okresie skupiła i wciąż rozwija się w obszarze działań PRowych i marketingowych sfokusowanych wyłącznie na branży gastronomicznej i spożywczej. Pomaga komunikować się restauracjom i biznesom jedzeniowym, organizuje wydarzenia edukacyjne i promujące dobrej jakości jedzenie. Współwłaścicielka portalu Have a Bite, współorganizatorka i PR-manager Gastro Nocek, współpracuje z magazynami kulinarnymi z całej Polski, prowadzi mikroagencję Still Hungry.

Program:

17.11, 17:00-20:00 | Nowe receptury sztuki –  kucharz artystą

rozmowa o sztuce kulinarnej i wspólne gotowanie | gość: Dorota Koczanowicz

1.12, 17:00-20:00 | Foodie w social mediach

rozmowa i warsztaty o kulinariach w social mediach | goście: Karolina Milczanowska, Kati Płachecka

- Czytaj także

Polecamy

Zobacz więcej