16.02.2018 Piątek

Kuchnia dla opornych – warsztaty i spotkania wokół jedzenia

Spotkania warsztatowe, których ideą przewodnią jest poszukiwanie inspiracji dla własnych eksperymentów kulinarnych. W tym semestrze zaproszeni goście (cukierniczka, barista, fotografka kulinarna i rolniczka) odsłonią ukryte w otaczającym nas świecie smaki, często związane są z wieloma codziennymi czynnościami. Podczas spotkań podzielonych na część teoretyczną i praktyczną, dowiecie się też o tym, jak świadomiej rozwijać zmysły, gdzie szukać wiedzy i jak sprawniej działać w swojej domowej kuchni.

Kuratorką cyklu jest Agnieszka Szydziak – redaktorka naczelna Have a Bite Wrocław, współpracuje z magazynami kulinarnymi z całej Polski, a także prowadzi mikroagencję Still Hungry.

Kuchnia dla opornych w semestrze wiosennym:

17.02 | Słodkie na okrągło | warsztaty cukiernicze | gość: Marika Auksztulewicz
24.03 | Bogactwo świata kawy | warsztaty z Etno Cafe
21.04 | Mobilna fotografia kulinarna | warsztaty stylizacji kulinarnej | gość: Monika Szeffler,
19.05 | Jadalne chwasty | warsztaty z Milejowym Polem | gość: Ewelina Żygadło
23.06 | Idźcie i kiście! | warsztaty z Milejowym Polem | gość: Ewelina Żygadło

Udział w warsztatach jest bezpłatny, obowiązują zapisy: gotujemy@strefakultury.pl.

Spotkania odbywają się w Barbarze, w godz. 17:00-20:00.

Partnerzy cyklu: Have a bite | Milejowe Pole | Etno Cafe

- Czytaj także

Polecamy

Zobacz więcej