Kuratorką cyklu jest Agnieszka Szydziak – redaktorka naczelna Have a Bite Wrocław, współpracuje z magazynami kulinarnymi z całej Polski, a także prowadzi mikroagencję Still Hungry.
Kuchnia dla opornych w semestrze wiosennym:
17.02 | Słodkie na okrągło | warsztaty cukiernicze | gość: Marika Auksztulewicz
24.03 | Bogactwo świata kawy | warsztaty z Etno Cafe
21.04 | Mobilna fotografia kulinarna | warsztaty stylizacji kulinarnej | gość: Monika Szeffler,
19.05 | Jadalne chwasty | warsztaty z Milejowym Polem | gość: Ewelina Żygadło
23.06 | Idźcie i kiście! | warsztaty z Milejowym Polem | gość: Ewelina Żygadło
Udział w warsztatach jest bezpłatny, obowiązują zapisy: gotujemy@strefakultury.pl.
Spotkania odbywają się w Barbarze, w godz. 17:00-20:00.
Partnerzy cyklu: Have a bite | Milejowe Pole | Etno Cafe