19.09.2020 Sobota

Kuchnia dla opornych: „Głos młodej gastronomii” – spotkanie

Organizator: Strefa Kultury Wrocław
Data: 19.09.2020
Godzina: 17:00
Wstęp: wolny
Miejsce wydarzenia: Barbara, ul. Świdnicka 8b
+ live na fb.com/barbarakultura
Dodaj do kalendarza
  zobacz na mapie

fot. Marcin Szczygieł

fot. Marcin Szczygieł

Kiedy:
wrzesień 19, 2020@5:00 pm – 8:00 pm
2020-09-19T17:00:00+02:00
2020-09-19T20:00:00+02:00

Jesień 2020 z Kuchnią dla opornych rozpocznie się mocnym gastronomicznym akcentem. Wrześniowe, sobotnie popołudnie będzie przestrzenią wymiany historii przedstawicieli gastro środowiska. W nawiązaniu do serii wywiadów „Głos młodej gastronomii”, które ukazują się na łamach Have a Bite Wrocław, Agnieszka Szydziak zaprosiła do rozmowy trójkę przedstawicieli wrocławskiej gastronomii – młodych gniewnych, którzy zmieniają naszą rzeczywistość.

Rozmawiać będą:

Gosia Miszczuk – współzałożycielka Oda Bistro
Tomasz Czechowski – współwłaściciel Młoda Polska bistro & pianino
Mateusz A. Żurek – szef kuchni i współzałożyciel BYWA Tasting Room

Spotkania i warsztaty powróciły do Barbary, zapraszamy do sprawdzenia programu kulturalnego tej jesieni!

Głos młodej gastronomii

19 września porozmawiamy o marzeniach, które dodały skrzydeł w realizacji gastro projektów oraz o niełatwej biznesowej rzeczywistości, z którą młodzi przedstawiciele tej branży muszą sobie radzić. Dlaczego nie chodzą na skróty i czy zdają sobie sprawę z tego, że rewolucja, którą współtworzą, nie pozostaje bez echa dla wielu ludzi? – dowiecie się w Barbarze! Po rozmowie zapraszamy na poczęstunek przygotowany przez Targpiast, partnera wydarzenia.

Wstęp jest wolny, jednak z uwagi na nasze wspólne bezpieczeństwo na spotkanie obowiązują zapisy TUTAJ. Rejestracja rozpoczyna się na tydzień przed wydarzeniem (12.09), o godzinie 12:00.

Jeśli nie uda Wam się zdobyć miejsca, mamy dobrą wiadomość – spotkanie będziemy relacjonować w formie transmisji live na FB Barbary i dlatego czekamy również na Wasze pytania, które będzie można zadawać w komentarzach.

Więcej o cyklu:

Ideą przewodnią Kuchni dla opornych jest inspirowanie do nowych smakowych odkryć. W kolejnym semestrze spotkamy się z młodymi, a przede wszystkim odważnymi przedstawicielami wrocławskiego gastro. Odkryjemy różnorodność wegańskich smaków, a także udamy się w niebiańską podróż do świata klusek. A w grudniu, na rozgrzanie, spróbujemy czegoś mocniejszego. Wszystko w myśl idei: świadomość czyni życie smaczniejszym!

Twórczynią cyklu jest Agnieszka Szydziak – animatorka kultury kulinarnej, dziennikarka, redaktor naczelna Have a Bite Wrocław, prowadzi mikroagencję marketingową Still Hungry.

Program:

19.09 | Głos młodej gastronomii
o wrocławskim gastro porozmawiają Gosia Miszczuk | Oda Bistro, Mateusz A. Żurek | BYWA Tasting Room, Tomasz Czechowski | Młoda Polska | zapisy od 12.09 (od 12:00)

10.10 | Nie tylko kamienie, trawa i fasola 
o życiu na diecie roślinnej opowie Magdalena Jutrzenka, lekarka i autorka bloga Hello Morning  oraz twórcy wegańskiego gastro | zapisy od 3.10

14.11 | Niebiański świat kluch i kluseczek
warsztaty z lepienia poprowadzi Dominika Józala | zapisy od 7.11

5.12 | To może coś mocniejszego?
o destylatach, czyli wódkach i jej podobnych, opowie Tymon Straburzyński | zapisy od 28.11

Może będziecie zainteresowani również jednym z pozostałych cykli, które odbywają się w Barbarze? Sprawdźcie je TUTAJ

- Czytaj także

Polecamy

Zobacz więcej