14.04.2020 Wtorek

Co się dzieje w Barbarze online? „Idealne wypełnienie” i dyskusja o kulturze kulinarnej na dobry początek tygodnia

Święta, święta i po świętach! Barbara w drugiej połowie kwietnia zaprasza na kolejne spotkania w sieci!

Olga Budzan, fot. Marcin Szczygieł

Agnieszka Szydziak, fot. Marcin Szczygieł

Nasze cykle odbywają się zgodnie z harmonogramem, w tych samych porach. Część nagrywana jest w domu naszych prowadzących, a część transmitowana na żywo – z Barbary. Dzięki ich obecności online nie tylko Wam nie umkną, ale możecie brać w nich aktywny udział w trakcie ich trwania.

W tym tygodniu uczestnicy barbarowych wydarzeń w środę spotkają się z Olgą Budzan, by wspólnie zasiąść do haftowania, a w sobotę z Agnieszką Szydziak i jej gośćmi porozmawiają o wrocławskiej gastronomii w czasie kryzysu.

Wszystkie spotkania będą transmitowane na facebookowym profilu Barbary!

15.04 | Haftujemy: „Haft jak z instagrama” | premiera 2. odcinka

Haft łagodzi obyczaje i skołatane nerwy, uczy koncentracji, relaksuje i sprzyja rozmowom – brzmi jak niezbędnik?

Podczas tej lekcji online uczestnicy dowiedzą się jak wykonać idealne wypełnienie – to modny wątek na hafciarskich profilach na instagramie. Jest na to bardzo wiele sposobów- wszystko oczywiście wyjaśni Olga. Prosto ze swojego salonowo-kuchennego domowego zaplecza pokaże jak wyhaftować piękną, ukwieconą łąkę, opowie też nieco o sztuce nieprofesjonalnej. Uczestnicy mogą spodziewać się dodatkowej atrakcji!

Premiera 3. odcinka: 6.05 | Haftujemy: „Haft literacki”
Pierwsza lekcja haftowania z Olgą dostępna TUTAJ
Spotkanie realizowane jest w ramach cyklu Haftujemy | warsztaty hafciarskie.
Więcej informacji o cyklu znajdziecie TUTAJ.

18.04  Kuchnia dla opornych: „Co dalej z gastronomią?” | spotkanie online

Od czasu kiedy gastronomię, którą jako jedną z pierwszych z sektora usług objęły najsurowsze rozporządzenia Premiera RP minął miesiąc. W związku z minimalizowaniem ryzyka przenoszenia się “sami wiecie, kogo” od 14 marca działa ona wyłącznie w trybie „na wynos” i „na dowóz”.

Jakie zmiany zaproszeni goście wprowadzili w funkcjonowaniu swoich lokali i czy jest szansa na to, że ten kryzys będzie początkiem nowych, długofalowych rozwiązań, które wprowadzą do swojego biznesu?

Na te i inne Wasze pytania odpowiedzą trzej przedstawiciele wrocławskiej gastronomii:
Jakub Boski – właściciel Sushi Corner, Nabe i Zbawców Win,
Filip Kucharczyk – barista i roaster, właściciel Cafe Targowa i Figa Coffee
Piotr Jurgielewicz – właściciel Rejs Pubu, Nieinnej i mobilnego Chlebusika.
Rozmowę w trybie live poprowadzi Agnieszka Szydziak.

Kolejne spotkanie: 9.05 | Kuchnia dla opornych: „Winni czarodzieje” | spotkanie online
Spotkanie realizowane jest w ramach cyklu Kuchnia dla opornych | warsztaty i spotkania wokół jedzenia.
Więcej informacji o cyklu znajdziecie TUTAJ.

Więcej informacji o pozostałych wydarzeniach w Barbarze: TUTAJ

- Czytaj także

Polecamy

Zobacz więcej